Sega och deras konsoler

sega

Den japanska spelgiganten Sega är en av de mest kända TV-speltillverkarna efter Nintendo. segaHär har det under åren som gått funnits många olika konsoler att välja mellan. Många av dessa lever kvar idag, och spelas på av nostalgiska spelare. De som finns kvar betingar också ett relativt högt pris i jämförelse med den prestanda som de har. Här är det dock inte prestandan som spelarna vill åt, utan snarare det faktum att det är en konsol skapad av Sega. En del av dessa spel som tillverkades av detta företag har blivit odödliga och spelas absolut bäst på en originalkonsol. Här har det då funnits många olika varianter av konsoler under åren.

Populära konsoler skapade av Sega

Det hela började med en spelkonsol vid namnet SG-1000, vilken egentligen inte är den som har blivit den mest populära genom tiderna, men någonstans måste resan börja. Detta var så tidigt som år 1983. Efter det kom en andra version av den första konsolen. Det var dock år 1985 som företaget verkligen fick sitt stora genombrott med Sega Master System, som har ett av de mest spelade TV-spelen efter Super Mario Bros på sin lyra. Här är det Sonic som det handlar om. Detta roliga och mycket bra spel är fortfarande på topp bland dagens spelare på dessa konsoler.

Efter detta kom Sega Genesis, som är en bakåtkompatibel konsol, och som även introducerade en för tiden hög upplösning på spelen. Därefter slutade företaget att tillverka spelkonsoler år 2001 efter att ha rosat marknaden med flera olika konsoler som Dreamcast, Sega Saturn m.m. Numera är Sega fortfarande verksamt som speltillverkare, men tillverkar istället spel till andra företags konsoler, samt även till den stora arkadmarknaden som fortfarande lever kvar på många platser i världen. Om du var med under de tidiga konsolernas storhetstid kan det vara så att du går och letar efter just detta. Numera finner du dem på loppisar, auktioner och i specialiserade retrobutiker.